Gojković: Reforme po meri budućih investitora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gojković: Reforme po meri budućih investitora

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković očekuje da ekonomske reforme omoguće Srbiji da postane najpoželjnija destinacija za investitore u regionu.

  Gojković je, razgovoru sa delegacijom Parlamenta Kuvajta, izrazila očekivanje da ekonomske reforme privuku strane investitore, kao i da će investitori iz te zemlje naći interes da ulažu u Srbiju.

  "Srbija je u procesu reformi i donošenja zakona koji će omogućiti da postanemo najpoželjnija destinacija za investitore u regionu. Ubeđena sam da će investitori iz Kuvajta naći interes da budu prisutniji u Srbiji", rekla je Gojković.

  Ovaj susret pokazuje da je Srbiji stalo da proširi saradnju sa Kuvajtom u svim oblastima, posebno na ekonomskom planu, ocenila je Gojković na sastanku sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva Države Kuvajt sa Srbijom Faisalom Fahadom el Šajom i članovima grupe.

  Fahad Al Šaje je naglasio je da Srbija ima velike mogućnosti da bude privlačna investitorima,  napominjući je da ima prostora da se unapredi ekonomska saradnja i trgovinska razmena između dve zemlje.

  Na sastanku je istaknuto da ima prostora za unapređenje saradnje i u zdravstvu, poljoprivredi, prehrambrenoj, mašinskoj i vojnoj industriji.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE