Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani odložili samit EU o zapošljavanju

    Evropski samit o zapošljavanju koji je trebalo da bude održan početkom oktobra u Italiji na inicijativu Italije i Francuske, odložen je do daljeg, saopštili su danas izvori bliski EU.

    Glavna tema tog samita trebalo je da bude zapošljavanje mladih i "nastavak" nedavno održanog samita u Berlinu na istu temu.

    Francuska i Italija inicirale su u avgustu održavanje u oktobru i novembru tri evropska samita posvećena zapošljavanju, privrednom rastu i investicijama.

    Prvi, sada odloženi samit, trebalo je na incijativu italijanskog premijera Matteo Renzi-ja da bude održan 6. oktobra u Italiji i da bude posvećen zapošljavanju.

    Drugi samit bi trebalo da bude održan krajem oktobra u okviru redovnog samita šefova država i vlada EU u Briselu. Na zahtev francuskog predsednika Francois Hollande, na tom skupu će se isključivo govoriti o zoni evra.

    Treći skup će biti u novembru posle inauguracije novog sastava Evropske komisije. Tada će predsednik Komisije Jean-Claude Juncker predstaviti obećani investicioni plan vredan 300 milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE