Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stranke duguju 670 hiljada evra za parking

    Pet političkih partija, DS, DSS, URS, SRS i SDPS dve i po godine nije plaćalo parking u Beogradu, duguju više od 670.000 evra za parkiranje, pa su im rezervisana mesta oduzeta.

    Kako Novosti saznaju, ove partije nisu plaćale parking dve i po godine, pa su im oduzeta rezervisana mesta koja su bila uglavnom u centru prestonice. Za razliku od njih, SPS i PUPS su izmirili svoje obaveze, dok SNS nije imala parkirališta.

    Prema podacima Gradskog sekretarijata za saobraćaj, sedam političkih stranaka raspolagalo je sa 40 rezervisanih parking mesta na 15 lokacija u Beogradu.

    Ukoliko političke stranke žele zakup parking mesta, odsad će morati da plaćaju račune mesečno, rečeno je Novostima u Upravi grada.

    Iako ne spore da su dug napravili, predstavnici stranaka ne znaju kada će i kako gradu uplatiti novac koji duguju.

    Sekretar Demokratske stranke Milan Popović kaže da je sasvim normalno da stranke plaćaju parking mesta, ali da oni zbog finansijskih problema svoje obaveze nisu izmirili. Dug ćemo isplatiti čim budemo u mogućnost, pošto nam je trenutno račun u blokadi.

    I u Demokratskoj stranci Srbije kažu da će, kada utvrde koliko duguju, napraviti plan kako da taj dug i „pokriju“. Do tada ćemo se parkirati kao i svi drugi građani, kaže direktor DSS Dejan Mihajlov.

    Radikali, prema rečima Vjerice Radete, nisu zvanično obavešteni o dugu, dok su se Ujedinjeni regioni Srbije raspali, a za njihove dugove svi bivši lideri skidaju odgovornost sa sebe.

    Direktor Parking servisa Andrija Čupković kaže da će ubuduće za partije važiti ista pravila kao i za sve građane. Nemamo ništa protiv da stranke imaju rezervisana mesta, ali je nedopustivo da ih ne plaćaju, kaže Čupković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE