Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Guverner NB Kine: Kupovaćemo srpske obveznice

    Guverner Narodne banke Kine Zhou Xiaochuan rekao je da je cilj njegove posete Srbiji razgovor o načinima kreditnog podsticanja privrede.

    Cilj posete je, kako je rekao, i stimulisanja investitora da razvijaju saradnju između dve zemlje.

    "Mi smo upravo tokom posete jačali veze dveju centralnih banaka. Da bismo bolje sarađivali i da bismo upoznali makroekonomske prilike. To je samo mali deo moje posete, a cilj je da ojačamo sve vidove saradnje, da konstantno komuniciramo i razmenjujemo iskustva u preduzimanju mera monetarne politike, da podstaknemo privredne subjekte, investitore velikih radova, da vidimo kako kreditno možemo da ih stimulišemo da razvijaju privrednu saradnju dveju zemalja", rekao je Zhou Xiaochuan za Politiku .

    Upitan da li bi Kina mogla da bude potencijalni kupac i državnih dužničkih papira Srbije, kada se pojave na međunarodnom finansijskom tržištu, guverner Narodne banke Kine je odgovorio potvrdno, dodajući da je i kupovina hartija od vrednosti deo razmišljanja o jačanju saradnje.

    "To nije najvažniji deo, mnogo je važnije kako podstaći razvoj privrede u obema zemljama i privrednu saradnju", naglasio je Zhou Xiaochuan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE