Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O smanjenju zarada tek kad se Vučić vrati iz Kine?

    Razgovori o novim merama štednje i rebalansu budžeta počinju danas unutar vlade, kao i sa predstavnicima MMF, ali i socijalnim partnerima.

    Kako je najavljeno, određene mere štednje mogle bi već danas biti poznate.

    Blic međutim piše, pozivajući se na izvore iz Vlade da danas neće predstaviti plan o mogućem smanjenju zarada, a premijer Aleksandar Vučić tu odluku odložio je za naredni vikend kada se vrati iz Kine, gde će se sastati sa kineskim kolegom Li Keqiangom i učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Tjenđinu.

    List navodi da su spremni predlozi ostalih mera o uštedama u budžetu i osnovne smernice nacrta rebalansa budžeta koji bi u skupštinsku proceduru trebalo da uđe do 15. septembra.

    Vlada Srbije neće danas predstaviti plan smanjenja plata i penzija u javnom sektrou, pošto premijer Vučić putuje u zvaničnu posetu Kini, piše i Informer. Mere će biti predstavljene odmah po Vučićevom povratku, početkom sledeće nedelje, saznaje taj list.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić uz najavu da u ponedeljak počinju razgovori o rebalansu budžeta i smanjenju plata i penzija, poručio je da se to odnosi samo na javni sektor, a da privatni sektor ni na koji način neće biti opterećen dodatnim porezima.

    On nije mogao da kaže na koji će način biti obavljeno smanjenje plata i penzija, jer, kako je naveo, u ponedeljak o tome počinju razgovori unutar vlade i sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, ali je ponovio da se to odnosi samo na plate u javnom sektoru i na penzije, te da će najsiromašniji biti apsolutno zaštićeni.

    "Svi su naučili da treba da radimo u javnom sektoru kao da privatni ne postoji, a privatni sektor je glavni. Privatni sektor nećemo da opterećujemo nikakvim dodatnim porezima ni na koji način", rekao je Vučić.

    "Želimo da završimo sa svim problemima i izvršimo sve neophodne reforme kako bismo za dve-tri godine imali potpuno normalnu i zdravu zemlju. Gledaćemo da to ne bude ništa dramatično, iako nije prijatno, ali da ljudi svakako mogu da izdrže i da najsiromašniji budu apsolutno zaštićeni", rekao je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE