Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aeroflot osniva novu loukost kompaniju

    Ruska državna aviokompanija Aeroflot planira da osnuje novu zavisnu loukost kompaniju da zameni Dobrolet koji se našao na spisku sankcija Evropske unije, rekao je novinarima generalni direktor Aeroflota, Vitaly Savelyev.

    On je objasnio da će to biti nova kompanija i izrazio nadu da će letovi početi krajem oktobra, preneo je Interfaks.

    Prema Savelyevu, grupa Aeroflot se za mesec i po dana uverila u rentabilnost Dobroleta. Nova loukost kompanije imaće novi sertifikat, ali on nije naveo kako će se zvati.

    Mreža linija novog avioprevoznika biće ista koju je imao Dobrolet. Do kraja godine kompanija će dobiti četiri aviona "boeing 737", ukazao je direktor Aeroflota i dodao da su dva već tu, a dva treba da stignu do kraja godine.

    Stoprocenta ćerka firma Aeroflota, niskotarifna aviokompanija Dobrolet, počela je svoj rad letovima u Simferopolj 10. juna. Početkom avgusta, kompanija koja je letela samo na Krim, prestala je sa radom zbog sankcija koje je Evropska unija uvela protiv nje.

    Kao posledica sankcija, niz saradnika je otkazao svoje usluge Dobroletu, otkazan je lizing, tehničko opsluživanje i osiguranje letova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE