Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bićete zdraviji ako kažete istinu

    Ponekad je teško uvek reći ono što se zaista misli. Ali ne dozvolite da vas to obeshrabri, ukoliko se trudite da maksimalno budete iskreni, vremenom će vam ići sve lakše, a kako jedna studija kaže bićete i sve zdraviji.

    Istraživanje koje su sproveli profesori sa Notre Dame univerziteta u oviru projekta ‘Science of Honesty project’, je pokazalo da postoji veza između iskrenosti i fizičkog zdravlja. Naime, oni su za potrebe ovog istraživanja okupili 72 zdrave osobe i podelili ih u dve grupe. Kontrolnu grupu, koja nije dobila nikakvo specifično uputstvo, i grupu ispitanika od kojih jedino što je traženo, jeste da budu maksimalno iskreni u svojim odgovorima, i kad su u pitanju velike stvari, kao i male, poput toga – zašto su kasnili. Zadatak za obe grupe je bio da tokom pet nedelja dolaze u labaratoriju Notre Dame univerziteta i priključeni na poligraf odgovaraju na različita pitanja, pored čega se pratilo i njihovo zdravstvno stanje.

    Nakon pet nedelja je utvrđeno da je grupa iskrenih imala mnogo manje zdravstvenih problema, tačnije žalili su se na čak sedam simptoma manje od kontrolne grupe, kao što su glavobolja, mučnina, bol u grlu…Tako su naučnici došli do zaključka da je iskrenost dovela do poboljšanja zdravstvenog stanja ispitanika.

    Iskrenost, pored zdravlja, može poboljšati vaš život na različite načine. Iskreni ljudi su skromniji, otvoreniji za učenje novih stvari i kada ih neko odbije oni to lakše prevazilaze. Iskrenost će vas zbližiti sa dobrim ljudima a odbiće one negativne. Stoga, uložite napor da uvek govorite istinu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE