Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft gradi novo evropsko `mega` sedište u Irskoj

    Da se Microsoftovi poslovni planovi ne temelje samo na otkazima vidljivo je iz izveštaja kojeg je objavio Irish Times, a u kojem se navode Microsoftovi planovi o gradnji novog evropskog "mega" sedišta.

    Microsoft je za lokaciju izabrao Leopardstaun (Irska) čijim je vlastima pre samog početka gradnje samo na ime doprinosa pristao da isplati 11,1 miliona američkih dolara. Gradnja neće biti nimalo lagana, jer Microsoft tokom gradnje mora voditi računa o 35 različitih uslova, među kojima se nalaze očuvanje šuma i izgradnja dovoljnog broja parking mesta kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.

    U tu svrhu Microsoft planira da izgradi ukupno 558 parking mesta namenjenih automobilima (343 mesta na površini), te dodatna 24 mesta za motocikle i bicikle koji će biti smešteni u podrumskim prostorijama. Novo sedište imaće između četiri i pet spratova na kojima će se uz kancelarije za 2000 Microsoftovih zaposlenih naći mesta i za centar za rekreaciju (teretanu).

    Koliki će biti ukupni troškovi izgradnje za sada se ne zna, o tome će se više informacija znati 2016. godine za kada je planiran kraj radova i otvorenje.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE