Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Firma bez zaposlenih`: Ne radimo jer nam banke ne otvaraju račune

    Kompanija TS Imperial Clearing House saopštila je danas da ne može da radi i zapošljava radnike u Srbiji jer banke ne žele da joj otvore račun.

    Agencija za privredne registre (APR) juče je objavila da je TS Imperial na četvrtom mestu po kapitalu u 2013. godini, ali da nema zaposlenih ni prihoda. Po podacima APR-a, nenovčani kapital te kompanije je 184 milijarde dinara, a osnovački kapital 24.000 dinara.

    "Razlog što nemamo aktivnosti je što su neke banke odbile da nam otvore poslovne račune a odmah zatim su druge, kod kojih smo imali otvorene račune, ugasile te račune bez ikakvog obrazloženja", ističe se u saopštenju TS Imperiala.

    Dodaje se da ta firma bavi finansijskim inženjeringom i posluje za račun svojih klijenata u oblasti investicionog bankarstva, što znači da upravlja imovinom i novcem svojih klijenta.

    Kako je saopšteno, zbog toga što je TS Imperialu onemogućeno da ima racun u banci ta firma je knjižila gubitke, u iznosu koji su odobrili osnivači.

    "Mi ne dovodimo u rizik poverenu imovinu naših klijenata po cenu da nikada ne pokrenemo aktivnosti u Srbiji", navodi se u saopštenju i dadaje da je o problemima TS Imperiala pre 10 meseci obaveštena Narodna banka Srbije, a da do sada nije stigao nikakav odgovor.

    "Zbog visine unetog kapitala naša firma se kvalifikuje za velike projekte, mahom državne (izgradnja brana, puteva, naselja) koji se planiraju mesecima, pa čak i godinama, i zbog toga nije neobično da nema prometa na računu niti registrovanog profita čak i u prvih nekoliko godina", navodi se u saopštenju TS Imperiala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE