Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najpoznatiji TV lekar priznao da proizvodi koje promoviše ne deluju

    Pod pritiskom Kongresa najpoznatiji američki TV lekar, dr Mehmet Oz ovog je utorka pristao stati na kraj beskrupuloznim oglašivačima koji koriste njegovo ime kako bi promovisali svoje "čudotvorne tablete i napitke" koji se prodaju milionima Amerikanaca koji su očajni u pokušajima da skinu kilograme. 

    Dr. Oz pojavio se pred Senatom, gde ga je predsednica udruženja za zaštitu potrošača Claire McCaskill napala zbog tvrdnji koje o mršavljenju iznosi u svojem showu "The Dr. Oz Show". Pritom je on, inače kardiohirurg, priznao da su njegove priče o zelenoj kafi i drugim proizvodima bile "kićene" i obećao objaviti tačan popis proizvoda za koje misli da bi mogle pomoći ljudima u skidanju kilograma i poboljšavanju zdravlja (uz jedenje manje količine hrane i kretanje), piše Huffington Post.

    McCaskill je Oza suočila s epizodom njegova showa iz 2012. u kojoj je on izjavio da je ekstrakt zelene kafe "magičan lek za mršavljenje za ljude svih telesnih tipova". "Shvatam da radite puno dobroga na svom showu, ali ne razumem zašto govorite takve stvari kad znate nisu istinite", kazala je.

    On je rekao da te proizvode smatra kratkotrajnim pomoćnim rešenjima te da su ih isprobali i članovi njegove porodice, ali ne postoji čudotvorna tableta bez pravilne prehrane i vežbanja čiji će učinci biti dugoročni, priznao je.

    "LIčno verujem u proizvode koje pokazujem na showu. Strastveno ih proučavam. Shvatam da nemaju naučnu podršku, ali dajem publici savete koje dajem i svojoj porodici, čak su ih i oni isprobavali. Pogotovo ove koje ste vi spomenuli, pa nemam problema s tim", poručio je.

    "Naučnici su gotovo jednoglasno protiv vas što se tiče efikasnosti tri proizvoda koja ste vi nazvali 'čudotvornim'. Kad proizvod nazovete čudotvornim, a to je nešto što se može kupiti i daje ljudima lažnu nadu, ne razumem zašto to radite", odgovorila mu je McCaskill.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE