Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS rentira zgradu u Belvilu za 4,3 miliona evra?

    Za 4,3 miliona evra, koliko direkcija Elektroprivrede Srbije planirala da izdvoji za zakup 4.000 kvadratnih metara u naselju Belvil, može da se kupi poslovna zgrada iste kvadrature u centru prestonice, tvrde u agencijama za promet nekretnina.

    Cene rentiranja poslovnih prostora proteklih meseci su drastično opale, ali su istovremeno pojeftinili i kvadrati u prodaji. Posebno za objekte velike kvadrature. U EPS tvrde da su prinuđeni da obezbede prostor za 250 radnika.

    To što bi EPS bacio na rentiranje za pet godina mogao bi da iskoristi i postane vlasnik zgrade u centru grada, kaže za Novosti vlasnik agencije Legat Nedeljko Malinović.

    U ponudi imamo zgradu pored Crkve Svetog Marka od 4.000 kvadrata, koja se prodaje za 4,5 miliona evra. Velika je razlika u ceni između Novog Beograda i centra prestonice. Ovo iznajmljivanje prostora je bacanje državnih para.

    Zaposleni EPS uskoro će morati da se isele iz prostorija Elektromreže Srbije u Ulici vojvode Stepe. Tamo su ostali posle razdvajanja sa EMS 2005. godine. Problem je, međutim, što EPS nema gde da smesti svoje službenike direkcije, čiji se broj u prethodnih devet godina drastično uvećao.

    U EPS naglašavaju da ugovor o zakupu u Belvilu još nije potpisan. Kažu da su se na rentiranje zajedničkog prostora, gde bi bili smešteni svi zaposleni u JP EPS, odlučili zbog veće efikasnosti u nabavci i ostvarivanja povoljnijih uslova u izboru najpovoljnijeg ponuđača.

    Zakupodavac, međutim, nije izabran javnim pozivom. Nepredviđeni događaji uticali su da se postupak javne nabavke uradi sprovođenjem pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda, u skladu sa Zakonom, kažu u EPS.

    Svoje kvadrate EPS su ponudile tri firme – Blok 67, Eureka bar i Prigan. Firma Blok 67 je za zakup u svom naselju Belvil tražila 17,77 evra bez PDV, po kvadratu. Eureka Bar je ponudila kvadrat po ceni od 17,50 bez PDV, a Prigan 23,49 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE