Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstrukcija Slavije na proleće 2015.

    Rekonstrukcija beogradskog Trga Slavija trebalo bi da počne u proleće sledeće godine, a biće finansirana novcem Evropske banke za obnovu i razvoj, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

    On je rekao da će plan detaljne regulacije Slavije biti spreman za usvajanje na sednici Skupštine grada za oko tri meseca i da bi rekonstrukcija trebalo da počne 1. marta 2015. godine.

    U međuvremenu će biti raspisan tender za izvođače radova i nadzor. Novac je obezbeđen od EBRD. S obzirom na to da procedura za izbor izvođača traje tri do četiri meseca, možda i pet, očekujemo da ćemo sa prvim martom 2015. započeti rekonstrukciju Trga Slavija, rekao je Vesić.

    Kako je saopštila Uprava grada Beograda na nedavno održanoj sednici gradske Skupštine, odbornici su doneli odluku o izradi plana detaljne regulacije Trga Slavija koju će izraditi Urbanistički zavod, nakon čega će uslediti javni uvid i stručna kontrola.

    Saobraćaj na Trgu Slavija trebalo bi da bude rasterećen sa tri trake u kružnom toku, od čega će jedna biti rezervisana za vozila gradskog prevoza, dok će za pešake biti izgrađeni podzemni prolazi, navodi se u saopštenju.

    Spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten na pjacetu koja će biti napravljena ispred Narodne banke, dok će se u središtu kružnog toka nalaziti fontana.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE