Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smenjen ministar finansija Hrvatske

    Ne vidim više razloga za saradnju s ministrom finansija Slavkom Linićem, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare Zoran Milanović, premijer Hrvatske.

    “Kao ministar odradio je veliki posao, koji će biti vidljiv i u više mandata. Na tome mu zahvaljujem”, istakao je Milanović koji je za novog ministra finansija predložio dosadašnjeg zamenika ministra finansija Borisa Lalovca. Radi se o obrazovanom i mladom stručnjaku, koji poznaje sve procese i posao može da počne odmah da obavlja rekao je premijer Hrvatske.

    Hrvatski ministar finansija Slavko Linić pod sumnjom je da je naneo štetu državnom budžetu, donošenjem odluke da se poreski dug firme Spačva iz Slavonije "prebije" zemljištem u iznosu od 33 miliona kuna, odnosno skoro 4,5 miliona evra.

    Osvrčući se na slučaj Spačva, premijer je kazao kako se radi o grešci na štetu državnog budžeta, što je potvrdila i Poreska uprava. 'To je alarm i tada se nešto mora preduzeti', dodao je. Kazao je, međutim, kako su predstečajne nagodbe diskrecijski postupak i moraju biti besprekorne. “Ko ne ispunjava te kriterijume ne može biti u mojoj vladi”, naglasio je Milanović.

    Prema dokumentima koje je objavio Jutarnji list, Linić je lično potpisao odluku kojom se kupovinom oranice briše milionski dug Darija Puljiza, bivšeg vlasnika nekada moćnog vinkovačkoga drvnog diva – Spačve. Milanović je od Linića zatražio, i dobio odgovor na pitanje zašto je zemljište vredno šest milijuna kuna država platila 33 i po miliona. Linić tvrdi da u tom poslu nije bilo nezakonitosti, a za neutemeljeno nisku procenu zemljišta optužuje donedavnu direktorku Poreske uprave Nadu Čavlović-Smiljanec.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE