Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOL: Dve opcije za Inu

  Mađarski MOL objavila je na internetu nove informacije o pozicijama u pregovorima o budućnosti hrvatske kompanije Ina, naglašavajući dva moguća puta razvoja Ine.

  Prvi od dva moguća puta razvoja Ine ide u smeru privatnog sektora koji dovodi do dugoročnog rasta i stvaranja novih vrednosti za sve deoničare i u kom se operativne odluke donose na temelju tržišnih i poslovnih okolnosti, navodi MOL.

  Drugi put je državni model u kojem ciljevi nužno ne zavise od tržišnih i ekonomskih okolnosti, već javnim obavezama.

  Pozicije MOL u pregovorima između dve strane, najvećih deoničara Ine, objavljene su u "Dokumentu o pregovorima o budućnosti Ine" i aneksu tog dokumenta koje je usvojila Uprava kompanije i poslala 17. oktobra 2013. hrvatskoj Vladi, stoji u saopštenju mađarske kompanije.

  Na internet stranicama se navodi da je strategija MOL u vezi budućnosti njegovog udela u Ini ostala nepromenjena, a to je da će ili uspešni pregovori s hrvatskom vladom dovesti do stvaranja vrednosti ili će se on prodati.

  Takođe je objavljeno poglavlje "Poboljšanje hrvatske energetske sigurnosti" o hrvatsko-mađarskom gasnom interkonektoru, te o snabdevanju gasom hrvatskih domaćinstava, kamenu spoticanja između Ine i hrvatske Vlade.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE