Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    AMSS `proklizava` na aferi mita i kriminala?

    Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Aleksandar Nikačević kaže da je ta kuća rasla velikom brzinom u poslednje četiri i po godine i da određena "kriminalna grupa" pokušava da je preotme na nelegalan način.

    Nikačević je ponovo optužio biznismena Orhana Dragaša da stoji iza protesta radnika AMSS koji traže njegovu smenu, i izazvao Dragaša na javni duel na kome će izložiti dokaze.

    U poslednje četiri i po godine AMSS je napredovao enormnom brzinom i godišnje smo rasli i do 25 i 30 procenata u zavisnosit od delatnosti.

    Onda se ta grupa dosetila, a nagovorena od strane Orhana Dragaša, rekao je Nikačević za Tanjug, i dodao da je "Dragaš vođa te ekipe, kao i njegov kadar u Ministarstvu saobraćaja (pomoćnik ministra) Demir Hadžić".

    Pročitajte i>>>AMSS: Rešena dilema oko zastupnika

    Dragaš je, kaže Nikačević, još 2011. pokušao da "prvu pomoć iz Turske utrapi AMSS preko posrednika" i da je on odbio da uvozi iz Turske tu prvu pomoć za vozila, jer je AMSS trgovao sa domaćom prvom pomoći.

    Nikačević je rekao da mu je Dragaš kasnije nudio mito da se ne bi bunio protiv uvođenja nameta za uvoznike polovnih vozila i građane preko jedne mađarske firme.

    "Meni je lično ponudio pre šest meseci, posle 10 poziva uz posredovanje nekog, da mi prihvatimo, odnosno da se ne bunimo protiv uvođenja dodatnih nameta protiv uvoznika polovnjaka i za proveravanje porekla vozila i korišćenje baze podataka od jedne mađarske firme, koja je neka njegova kombinacija", kazao je Nikačević.

    "Ponudio je 15 evra savezu, 15 meni i 15 njemu, što sam odbio", naveo je Nikačević dodajući da je zbog toga Dragaš organizovao hajku i pokušava da ga smeni.

    Kako je rekao Nikačević, najmanje 100 ljudi u AMSS u je prethodnih dvadesetak dana dobijalo ozbiljne pretnje da će dobiti otkaze ako se ne pojave na potestu.

    AMSS (ne)radi

    Istovremeno, Nikačević tvrdi da perativni centar AMSS radi i pruža informacije i uslulge građanima, dok portparolka AMSS Zorica Bilibajkić kaže da centar – ne radi.

    Po rečima Zorice Bilibajkić, centar je prestao da radi u petak u 16.30h, nakon što je "obezbeđenje smenjenog generalnog sekretara Nikačevića zauzelo njegove prostorije, kao i sedište AMSS u Ruzveltovoj ulici".

    Zaposleni su, rekla je ona Tanjugu, napustili sedište AMSS nakon što je desetak "žestokih momaka" zauzelo prostorije a uslovi za rad postali nepodnošljivi.

    Nikačević je rekao Tanjugu da Operativni centar normalno radi i pruža informacije i stanju na putevima, kao i pomoć sluge na putu, a da nije radio samo u petak od 17.00 do 19.00 časova, jer je grupa radnika "koja pokušava nelagalno da ga smeni, u tom periodu upala u prostorije centra, i oborila sistem".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE