Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uštedeli milion dinara još iz vremena SFRJ

    Bračni par iz Turopolja, južno od Zagreba, šokirao je svoju porodicu i celi kraj dajući svojoj deci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara koje su, kako kažu, čuvali za crne dane ne znajući da taj novac više ne vredi.

    Slušajući snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima, jer ne primaju plate nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec rekao je svojoj pet godina mlađoj supruzi Kati da donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali, prenosi Večernji list.

    "Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htela", govorio je Stjepan parajući svoj jastuk.

    Zaprepašćeni, i u neverici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako deda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.

    "Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za setvu i za život", uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

    Ušteđevina bračnog para od 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara imala je svojevremeno protivrednost od 93.000 nemačkih maraka koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE