Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Libijci ponovo u Srbiji?

    Delegacija privrednika iz Libije zainteresovana je da ulaže u građevinarstvo, poljoprivredu, turizam, farmaciju i drvnu industriju Srbije.

    Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković pozvao je predstavnike Libije da investiraju u firme ili njihove delove koji su još uvek u postupku privatizacije.

    On je naveo da postoji mogućnost da firme iz Libije budu partneri u izgradnji hotela, kao i da se uključe u modernizaciju u unapređenje poljoprivrede, ističući da bi Srbija mogla da ima 10 puta veću poljoprivrednu proizvodnju.

    Janković je rekao da je Srbija krenula da smanjuje i rok za izdavanje raznih potrebnih dozvola, što će verovatno biti završeno za šest meseci.

    Libija je zemlja koja se potpuno otvorila za investicije, ne samo vojne i namenske industrije, nego i za druge grane, kao što su drvnoprerađivačka industrija, stanogradnja, i niskogradnja i visokogradnja.

    On je predočio i da su Libijci dobrodošli da studiraju u Srbiju gde je kvalitet nastave veoma visok, a jeftin i pozvao ih i da dođu u Srbiju i leče se u našim zdravstvenim ustanovama i banjama.

    Predsednik Halal organizacije Beograda, koja je koorganizator sastanka, Muhamed Jusufspahić je izrazio očekivanje da će grupa libijskih privrednika biti predvodnica velike grupacije koja će doći sa konkretnim zahtevima za investicije.

    Libijci su istakli da smatraju da je Srbija dobra investiciona destinacija, ali da žele da nastave da se bave izvoznim poslovima iz Srbije, pa su im potrebne srpske fabrike koje imaju dobre proizvode. Oni su istakli da je najveći problem transport, jer Srbija nema more.

    Jusufspahić je napomenuo da Libijci žele da prave markete u saradnji sa firmama koje imaju halal sertifikat, a takvih je oko 100 u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE