Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Švajcarci okreću leđa Moskvi

    Švajcarska je odlučila da zamrzne pregovore o trgovini sa Rusijom, kao rezultat situacije na Krimu, izjavio je švajcarski ministar ekonomije Johann Schneider-Ammann.

    Ministar je poručio da su pauzirani razgovori sa Moskvom i njenim partnerima iz carinske unije, Belorusijom i Kazahstanom, zbog, kako kaže, neizvesne situacije na Krimu, prenosi agencija France presse.

    Sporazumi o slobodnoj trgovini su važni. Rusko tržište je važno, kao i tržište carinske unije, ali ne po bilo koju cenu, rekao je Schneider-Ammann i dodao da će švajcarska vlada u narednim nedeljama diskutovati o eventualnim sankcijama Rusiji.

    Odluka o prekidu pregovora prvi je formalni diplomatski potez Švajcarske protiv Rusije nakon što je Moskva u nedelju prihvatila zahtev Krima da se postane član Ruske federacije, nakon referenduma.

    Dan ranije je objavljeno da je Rusija suspendovana iz Grupe osam najrazvijenijih zemalja, što je potom demantovala kancelarka Nemačke Angela Merkel, međutim nove "pretnje" stižu iz Londona.

    Britanski premijer David Cameron upozorio je da se Rusija suočava sa trajnim isključenjem iz grupe najrazvijenih zemalja sveta G8 ukoliko Kremlj preduzme dodatne korake u Ukrajini.

    Mislim da je potrebno da razgovaramo o tome da li da Rusiju trajno isključimo iz G8 ako ona preduzme dodatne korake, rekao je Cameron u obraćanju britanskom parlamentu, a preneo Reuters.

    Cameron navodi da je potrebno da članice uže grupacije G7 o tome razgovaraju na sastanku iduće nedelje koji je sazvao predsednik SAD Barack Obama.

    Dodao je da svaki eventualni korak Rusije "dalje od Krima i ka istočnoj Ukrajini, takođe treba kazniti najstrožim mogućim ekonomskim i diplomatskim sankcijama".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE