Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Kad P. Diddy reklamira srpski Fiat

    Poznati američki reper Puff Diddy uticao je da se prodaja Fiata 500L na američkom tržištu poveća iznad svih očekivanja, pojavljivanjem u reklami za automobil koji se sklapa u Kragujevcu.

    Kragujevački Fiat je prošle godine na američko tržište izvezao 55.000 automobila. Fiat, koji je odnedavno većinski vlasnik i američkih legendi Jeep i Chrysler, nije žalio novca da 500L, pored Fiata 500, postane jedan od najprodavanijih evropskih proizvoda u SAD.

    Marketinški stručnjaci kažu da se i najbolji proizvod ne može prodati Amerikancima bez reklame. Često budžeti tih projekata premašuju milone dolara, a gluma u reklamama predstavlja pitanje prestiža među poznatima.

    U razbijanju predrasuda američkih kupaca o tome da Fiat kao evropski proizvođač nudi ne samo male automobile, pomogao je poznati reper P. Diddy.

    On je glavni akter spota koji se neće pojaviti u Evropi, a govori o dvojci poznatih producenata koji lutaju kroz pustinju i kada ugledaju spas, sami sebi ne veruju da fiat postoji i sa četvoro vrata…

    Sudeći po broju prodatih jedinica, fiat 500L se preko okeana prodaje iznad očekivanja. Prema statistici kupuju ga većinom doseljenici iz Evrope, visokoškolovani koje vuče nostalgija.

    Druga grupa kupaca su žene koje ovaj automobil doživljavaju kao modni detalj i treća grupa su mlađe porodice koje najviše žele kola u kojima ima dosta prostora i mogućnosti za individualizaciju izgleda.

    Italijani oba modela, fiat 500 i 500L, proizvode u Evropi i to van Italije, prvi u Poljskoj, a drugi u Srbiji, ali je za Amerikance to proizvod "Made in Italy".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE