Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MasterCard uvodi beskontaktno plaćanje

    Kompanija MasterCard najavila da će objaviti specifikaciju za Host Card Emulation (HCE) za sigurne platne transakcije NFC tehnologijom (Near Field Communication), koja putem pametnih telefona omogućava sigurno i jednostavno beskontaktno plaćanje.

    Taj pristup će omogućiti potrošačima da jednostavno koriste MasterCard kartice na svojim telefonima koji podržavaju NFC tehnologiju kako bi obavljali beskontaktne transakcije, ističe se u saopštenju.

    Upotreba NFC tehnologije putem pametnih telefona omogućava sigurno i jednostavno beskontaktno plaćanje. Beskontaktna plaćanja su brža od korišćenja gotovine ili čekanja kusura.

    Kako je precizirala ta kompanija, danas postoji dva miliona trgovačkih lokacija koje omogućavaju beskontaktno plaćanje u 63 zemlje širom sveta.

    Otvorena specifikacija HCE omogućava plaćanja i druge NFC usluge – uključujući programe lojalnosti, pristup zgradama i propusnice za prevoz – koji se mogu koristiti bez sigurnosnih provera.

    Ta specifikacija, koja je tokom protekle godine razvijena u saradnji s bankama Capital One (SAD) i Banco Sabadell predstavlja značajnu prekretnicu u ovoj oblasti koja potrošačima donosi i značajno proširenu dostupnost mobilnog beskontaktnog plaćanja.

    MasterCard planira da objavi svoje HCE specifikacije u prvoj polovini 2014. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE