Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Zagrebu asocijacija za kineske investicije u regionu

    U Zagrebu će danas zvanično početi da radi udruženje čiji je cilj privlačenje kineskih investicija u region, CSEBA (Chinese Southeast European Busineš Association, odnosno Kinesko – jugoistočno evropska poslovna asocijacija).

    Iz Asocijacije su najavili da će kancelarija krajem marta ili početkom aprila biti otvorena i u Beogradu.

    "Osnivači planiraju da iskoriste već postojeće dobre veze srpskih i kineskih privrednika koji su rezultirali u brojnim već realizovanim projektima", ističe se u saopštenju.

    Cilj udruženja, čija će centralna kancelarija biti u Zagrebu, jeste usmeravanje kineskih investicija ka obostrano isplativim, vrednim projektima u zemljama regiona.

    U saopštenju se navodi da je CSEBA počela s aktivnostima tokom posete Kini krajem prošle godine gde su članovi tog udruženja imali susrete s vodećim bankama i firmama kineske privrede i naučnim
    institucijama.

    Medju kompanijama koje su najavile investicije u regionu su Shanghai CRED Real Estate, Exim banka i China Shipbuilding Industry Corporation.

    "Prioritet će biti projekti iz sektora infrastrukture, energetike, proizvodnje hrane i turizma, ne zanemarujući kulturne kontakte", izjavio je predsednik CSEBA-e Mario Rendulić, prenosi Asocijacija u saopštenju.

    Temelj rada CSEBA-e je direktno povezivanje poslovnih ljudi i preduzeća, podsticanje medjunarodne konkurentnosti, kao i internacionalizacija privreda država jugoistočne Evrope i Kine, ali i jačanje saradnje medju državama u kojima Asocijacija deluje.

    Planira se otvaranje kancelarija u 24 države, medju kojima su, uz Srbiju, zemlje bivše Jugoslavije, kao i Turska, Ukrajina i Rusija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE