Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić na Pinku: Za dva meseca 21 zakon

    Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da nije zadovoljan onim što je učinjeno na stvaranju dobrog poslovnog ambijenta u Srbiji.

    On je predstavio deo plana koji je SNS pripremila kako bi popravila investicioni ambijent i Srbija krenula u ekonomski razvoj.

    Vučić je precizirao da je reč o 21 zakonu, koji treba doneti u periodu od 15. aprila do 30 juna.

    Prema njegovim rečima, radi se o zakonima o radu, stečaju, državnim službenicima, bržem izdavanju dozvola…

    "Plan podrazumeva da radimo teško u naredne dve godine i podrazumeva formiranje nacionalnog prioritetnog plana", rekao je Vučić.

    On je objasnio da se planira značajnije ulaganje u četiri oblasti, a da je prva – automobilska industrija, koja je, kako je rekao, puni zamah doživela u 2013. i 2014. godini.

    On je naveo da su u tim prioritetima i IT Sektor, u koji će se uložiti veliki novac i to je pre svega namenjeno mladim ljudima, zatim poljoprivreda, za koju ima više planova, i razvoj privatnog preduzetništva.

    "Nama je za mlade ljude važno da možemo da im kažemo da tražimo način i da počnu biznis i ne razmišljaju da se zaposle samo u državnom organu, već da ideje i spobnosti razviju u privatnom biznisu", rekao je lider naprednjaka i naveo poreske olakšice za mlade koji počinju sopstveni biznis, rekao je on.

    Lider SNS je u prioritete uvrstio i velike razvojne infrastrukturne projekte, koji treba da razviju celu Srbiju.

    Uvek smo spremni da razgovaramo sa svakim, kao i danas u Smederevu sa radnicima Žečvoza, da čujemo muku radnika i pomognemo, ali i oni moraju da budu spremni da pomognu svojoj državi, naveo je Vučić.

    On je poručio da je privatni sektor kičma koja vuče zemlju napred, da taj sektor izdržava javni sektor "i tu ne treba da bude nedoumica".

    "Neću da se dodvoravam građanima, da ih lažem, sledi nam težak period i mnogo rada, ali već krajem ove godine videćemo svetlo na kraju tunela", rekao je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE