Ivana Lekić predsednik UO PIO fonda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ivana Lekić predsednik UO PIO fonda

  Za novog predsednika Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje izabrana je Ivana Lekić iz Ministarstva rada, a na mesto zamenika predsednika UO Dragoslav Ðukanović iz Saveza penzionera Srbije.

  Stav Unije poslodavaca Srbije bio je da bi predstavnik te asocijacije trebalo da u narednom periodu preuzme predsedavanje Upravnim odborom fonda, budući da su u prethodne četiri godine predsedavali penzioneri, odnosno sindikati, pa su u znak protesta napustili sednicu.

  Dosadašnji predsednik UO bio je predsednik SSSS Ljubisav Orbović, a kandidat Unije poslodavaca bio je Slavenko Grgurević, za koga je glasalo šest članova UO, dok je za Lekićevu glasalo njih 12.

  Pročitajte i>>>Grgurević: Krkobabić privatizuje PIO fond

  Na istoj sednici usvojena je odluka o izdvajanju sredstava za rehabilitaciju korisnika penzija i utvrđivanju troškova rehabilitacije korisnika penzija za ovu godinu.
  Tom odlukom predviđeno je da se izdvajaju sredstva u iznosu od 339.600.000 dinara za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija PIO Fonda.

  Članovi UO prihvatili su predlog direktorke RF PIO Dragane Kalinović da se u narednih mesec dana održi nova sednica na kojoj će se govoriti i razmatrati rad PIO fonda i nedavni izveštaj Državne revizorske institucije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE