Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Austrijanci povećavaju investicije u Srbiji?

    U Srbiji je aktivno oko 400 kompanija iz Austrije koje zapošljavaju 20 hiljada radnika, a robna razmena sa tom zemljom u 2013. iznosila je preko 750 miliona evra, izjavio je premijer Ivica Dačić koji je uveren da će austrijske firme nastaviti da investiraju u Srbiju.

    Postoje velike šanse za unapređivanje ekonomske saradnje između Srbije i Austrije, ocenio je pedsednik Vlade Srbije i izrazio uverenje da će austrijske kompanije nastaviti da investiraju u Srbiji.

    Premijer je u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Austrije Christophom Lytleom, istakao da je Austrija važan investitor i da je na osnovu ulaganja austrijskih firmi od 2000. godine u Srbiji zaposleno 20 hiljada radnika, saopšteno je iz vlade.

    U Srbiji je aktivno oko 400 austrijskih kompanija, robna razmena je u toku prošle godine iznosila 753 miliona evra, a izvoz beleži rast od 27 odsto.

    Prema rečima Lytlea, Austrija je do sada investirala u Srbiji 2,9 milijardi evra, uz veliku zainteresovanost austrijskih investitora za dalje ulaganje.

    Lytle dan ranije najavio da je razgovarao sa generalnim direktorom Pošte Austrije i dobio uverenje da je zainteresovan da se uključi u rad poštanskog distributivnog centra u Srbiji.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE