Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za remont dela TENT-a 70 miliona evra

    Termoelektrana Nikola Tesla (TENT) obaviće ove godine remont Bloka A3 u koji će uložiti 70 miliona evra, izjavila je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović.

    Ona je, prilikom obilaska TENT A, kazala da je to ozbiljno ulaganje kojim je će biti povećana efiokasnost i snaga tog bloka u termoelektrani koja proizvodi 50 odsto struje za potrebe srpskog tržišta.

    Mihajlovićeva je najavila i da će za desetak dana biti raspisan tender za realizaciju projekta odsumporavanja, odnosno smanjenja emisije sumornih oksida u TENT A koji se finansira iz japanskog kredita od oko 250 miliona evra.

    "Od tog projekta odsumporavanja imaće koristi ceo Obrenovac i okolina, jer će se poboljšati zaštita životne sredine, odnosno smanjiće se emisija štetnih gasova", kazala je ona.

    Vršilac dužnosti direktora TENT-a Čedomir Ponoćko rekao je da je plan da se remont Bloka A3 uradi u roku od šest meseci, uz jednokratno isključenje bloka sa energetskog sistema.

    "To će smanjiti i emisuju azotnih oksida", kazao je on i podsetio da će odsumporavanje da se radi u dve faze, najpre na blokovima A3 i A4, a zatim blokovima A5 i A6.

    Kako su rekli u TENT, remont Bloka A3 povećaće snagu tog bloka od 306 megavata za oko deset odsto, a plan je da remont počne 1. juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE