Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko će kupiti Elan?

    Prodaja slovenačkog proizvođača sportske opreme i plovila Elan iz Begunja biće po svoj prilici završena u prvom kvartalu ove godine, izjavio je za ljubljansko Delo od utorka član Elanove uprave Leon Korošec.

    Za kupovinu kompanije interes je izrazilo više stranih kompanija koje su predale dokumentaciju tokom prikupljanja obvezujućih ponuda.

    Navodno je najozbiljniji kandidat koji je predao ponudu za preuzimanje Elana američki investicioni fond WAB Capital, a računa se da će se postići cena od 11 do 12 miliona evra, piše Delo.

    Prodaju Elana mogla bi otežati odluka Evropske komisije da Elan mora vratiti 10 miliona evra nedozvoljene državne pomoći. Slovenija se na tu presudu žalila, a ishod žalbe još nije poznat. Smatra se da će prodaja Elana biti realizovana tek kad bude jasno hoće li Elan morati vratiti državi taj iznos.

    Elan je prethodnih godina zbog nedostatka sredstava za proizvodnju i normalno poslovanje od države dobivao državnu pomoć u obliku dokapitalizacije od oko 10 miliona evra, za što je Evropska komisija procenila da se radi o nedopuštenoj državnoj subvenciji koja bi morala biti vraćena državi.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE