Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smrt glumca koji se nije štedeo ni kad radi ni kad uživa

    Jednom je za The Guardian izjavio da samo zato što je neko vreme trezan, ne znači da je odavanje porocima bila faza u njegovom životu. „To je.. znate, to sam ja.“, iskren je tom prilikom bio američki glumac i reditelj, Philip Seymour Hoffman. I bio je u pravu. Do kraja života je ostao ’dosledan sebi’,  a cenu je, kao i mnogi pre njega, platio životom.

    U nedelju ujutru, prema pisanju The Wall Street Journal–a, Hoffman je pronađen mrtav u svom stanu u Njujorku u 47. godini života. Kako je navela njujorška policija, jedan poznanik ga je pronašao u kupatilu njegovog stana i pozvao policiju. Veruje se da je uzrok smrti prekomerna doza narkotika, a New York Daily News čak navodi da je umro sa ’iglom u ruci’.

    Ovaj veliki glumac, priznat i na filmu i u pozorištu, nikada nije krio svoju sklonost ka porocima. Prvi put je na odvikavanje, od alkohola i kako kaže ’svega što mu je pod ruku došlo’, otišao sa 22. godine „Uspaničio sam se. Imao sam 22 i uplašio sam se za sopstveni život.“ Nakon prvog, usledila su brojna naredna odvikavanja.

    Nije bio čovek koji se štedeo, ni kada uživa ni kada radi. Ulogama je davao čitavog sebe, dovodeći svoju izvedbu do savršenstva, svaki put. To mu nije uvek lako padalo „Ako ne mislim da dobro radim posao, neprijatan sam. To je moja neuroza.“,  objašnjava Hoffman „Ako ne osećam da dobro radim posao, ako ne znam kako da doprem do suštine, ako sam uplašem ili bilo šta drugo, nisam srećan i nisam dobro društvo.“

    Dobitnik ’Oskara’ za glavnu ulogu u filmu Capote, glumu je otkrio sasvim slučajno, u ’naletu hormona’, kako sam objašnjava „ Bila je ta žena u koju sam bio ludo zaljubljen.. devojka, žena, bili smo u srednjoj školi.. prošla je pored mene jedan dan. Pitao sam je ’Gde si pošla?’ – ’Na audiciju za ulogu.’ odgovorila je, a ja sam samo krenuo za njom. Mislim, idem i ja.“ seća se Hoffman, „Bio sam presrećan kada sam prošao na audiciji, jer sam mogao da budem pored nje svaki dan. Bio sam tinejdžer i bio sam zaljubljen. A onda, odjednom, shvatio sam da radim u pozorištu, i da sam glumac.“

    Pretvarajući sporedne uloge u nezaboravne likove započinje svoju sjajnu karijeru. Nikada, zapravo, nije bio ’holivudska zvezda’, njegovo ime ne zvuči sasvim poznato, ali njegov lik i njegove uloge ostaće zapamćene. Jedan je od retkih glumaca koji čitav film mogu nositi na svojim ramenima.

    Glumu je doživljavao na specifičan, sebi svojstven način „U pozorištu ste, oko vas je mnogo ljudi, a vi ustvari niste tu. Vi ste tamo gde vas ja odvedem. Ako stvarno poverujete da ste tamo gde sam ja, onda sam dobro obavio svoj posao“ , izjavio je pre nekoliko godina za CBS News i dodao, „U tome je stvar, to je droga. To je nešto od čega postanete zavisni.“

    Vest o smrti Hoffman-a zatekla je mnoge njegove kolege i prijatelje. "Šokiran sam i tužan zbog smrti Philip Seymour Hoffman-a. Uživao sam igrajući sa njim u ’Velikom Lebovskom’. Bio je sjajan tim i prokleto talentovan" napisao je Jeff Bridges na svom Twitter nalogu, a Kevin Spacey se oglasio rečima "Tragedija je izgubiti izvanredno talentovanog glumca poput Philip Seymour Hoffman-a. Neopisiv gubitak za film, pozorište i sve koji ga poznaju".

    Uistinu jeste.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE