I Bubalu potvrđena optužnica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Bubalu potvrđena optužnica

  Bivši ministar Predrag Bubalo i sedam saradnika optuženi su da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka Worldfin iz Luksembruga, potvrdio je Specijalni sud u Beogradu.

  Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda zaključilo je da je skup činjenica navedenih u optužnici "potkrepljen dokazima koji potkrepljuju osnovanu sumnju" da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i ujedno opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnoj stvari.

  Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je početkom decembra optužnicu protiv Bubala za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Za isto delo tereti i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

  Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

  Bubalo je uhapšen 14. juna prošle godine i do 27. decembra je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode. Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE