Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fond za razvoj demantuje Radulovića

    Fond za razvoj Srbije odbacio je optužbe ministra privrede Srbije u ostavci Saše Radulovića da su odluke fonda donošene pod uticajem i pritiskom kabineta prvog potredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

    Nikakvi drugi kriterijumi, sem ekonomskih i normativnih, nisu bili relevantni za donošenje odluka Fonda, pa i odluka o blokadama, odnosno deblokadama računa klijenata, navodi se u saopštenju.

    Radulović je u obrazloženju ostavke naveo da su "direktno iz kabineta i bez znanja Ministarstva privrede išli nalozi direktorki Fonda za razvoj da skida blokade za pojedine tajkunske firme".

    Fond za razvoj je naglasio da na organe upravljanja te institucije nije vršena nikakva vrsta pritisaka iz kabineta potpredsednika vlade i ističe da je Fond funkcionisao samostalno.

    Sve odluke su donosili organi upavljanja, direktor i Upravni odbor, u skladu sa svojim nadležnostima. Vlada je u skladu sa zakonom kontrolisala rad Fonda neposredno, kroz rad Upravnog odbora, koga čine ministri, odnosno državni sekretari resornih ministarstava, navodi se u saopštenju.

    Dodaje se i da je funckionisanje Fonda otežano upravo kao posledica tendencije Ministarstva privrede da se ta institucija ugasi.

    Očekujemo od naših klijenata razumevanje za navedenu situaciju koja je, očigledno, prolaznog karaktera i obećavamo dalju, uobičajeno efikasnu i dobru saradnju, navodi se u saopštenju Fonda za razvoj Srbije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE