Microsoft konačno izabrao direktora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Microsoft konačno izabrao direktora

  Satya Nadella postaće novi  direktor Microsoft-a, a spekuliše se da će i da zameni Billa Gatesa na poziciji predsedavajućeg Microsoft-a, izveštava Bloomberg. Nadella se nalazi u Microsoft-u već 20 godina i on se često pominjao kao kandidat za preuzimanje funkcije predsedavajućeg u jednoj od najpoznatijih kompjuterskih korporacija.

  Pre nedavne reorganizacije upravljačkog dela Microsoft-a, Nadella je vodio kompanijske poslove vezane za kompjuterske servere i alate. Takođe je radio i na istraživanju i razvoju onlajn usluga, a bio je i potpredsednik poslovnog odeljenja.

  Bloomberg dalje izveštava da bi Gatesov odlazak sa mesta predsedavajućeg upravnog odbora bio logičan. Teorijski, Nadella bi verovatno želeo da ga dvojica prethodnika ( predsedavajući Gates i izvršni direktor Steve Ballmer) posmatraju tj. kontrolišu kao članovi upravnog odbora, dodaje Bloomberg.

  Microsoft je počeo potragu za novim direktorom avgusta prošle godine kada je Ballmer najavio svoje penzionisanje oko koga su nastale i određene spekulacije. Od tada, nagoveštavalo se nekoliko imena za Ballmerovu zamenu, uključujući izvršnog direktora Ford-a Alana Mulallya koji je kasnije javno negirao preuzimanje pozicije izvršnog direktora u Microsoft-u. Pored njega, kao personalna rešenja pominjali su se interni kandidati Tony Bates, potpredsednik biznisnog razvoja i Stephen Elop bivši izrvšni direkor Nokia-e koja sa Nokia-om postao član Microsoft-a nakon kupoprodaje.

  Prve reakcije na potencijalno Nadellino angažovanje izgledaju prilično pozitivno, zaključuje se u Bloomberg-ovom izveštaju. 

  Foto: Microsoft

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE