
Gavrilović seli proizvodnju u BiH i Srbiju
Mesna industrija Gavrilović će opsati ali će deo proizvodnje ipak preseliti u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, potvrdio je vlasnik Ðuro Gavrilović.
On je, posle spekulacija da je firma u ozbiljnim problemima, poručio da Gavrilović opstaje, a da će ubuduće proizvoditi samo mesne prerađevine, trajne salame, paštete, šunku i hrenovke.
Iako Gavrilović smanjenje kapaciteta opravdava racionalnim odlukama zasnovanim na preciznim poslovnim analizama, uz podsećanje da ni u Evropi više ne postoje kompanije koje se bave i primarnom proizvodnjom, preradom, i logistikom, činjenica je da ni u Petrinji više nema starog sjaja nekadašnjeg prehrambenog giganta, piše Večernji list.
Štaviše, u Petrinji je zatvorena nekada prva, a danas poslednja mesara Gavrilović. Deo proizvodnje pod brendom Gavrilović preseljen je u Čitluk, u Hercegovini, gde se ostvaruje promet od 5,5 miliona evra.
Plan je da se jedan deo proizvodnje organizuje i u Srbiji, ali će većina asortimana u zemlje CEFTA, tržište od 27 miliona ljudi, koji dobro poznaju Gavrilovićev brend i proizvode, ići iz Čitluka, poručuju iz kompanije.
Da se ova mesna industrija nije prilagodila na vreme, neki proizvodi posle hrvatskog ulaska u Evropsku uniju poskupeli bi i 50 odsto, zaključuje list.