Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niču novi tržni centri

    Sredinom godine na Novosadskom autoputu u Zemunu se otvara novi tržni centar, "Open Belgrade" po ugledu na retail park u Pančevu, sa supermarketom, restoranima, kafićima, igraonicom i slično.

    Izgradnja izraelskog retail parka vrednog 22,5 miliona evra, već je počela, pa je dosada podignuto 15.000 kvadrata od planiranih 25.000, a Evropska banka za obnovu i razvoj je za ovaj projekat odborila kredit od 13,5 miliona evra.

    Tržni centar na izlazu iz Zemuna imaće površinu od 7,7 hektara, u čijem sklopu će se otvoriti i restoran, kafići i igralište, supermarket, prodavnice obuće i artikala za sređivanje kuće, dečja igraonicu, apoteke…Napraviće se parking sa 584 mesta, a prostor će krasiti i zelene površine.

    "Open Belgrade" bi trebalo da se otvori za pola godine, kažu u firmi Danos, koja je angažovana za izdavanje prostora.

    Svaki lokal imaće svoj ulaz, a koncept će biti gotovo isti kao i objekat u Pančevu. Ideja je da se ponudi najraznovrsnija usluga u sredinama gde nema slične ponude. Ovako, žitelji opština na levoj strani Beograda ne moraju da dolaze do tržnih centara u blizini reka ili do centra grada.

    Za razliku od ostalih prodajnih objekata, koje gradi izraelska kompanija, zemunski centar će rasti u širinu, odnosno, imaće samo prizemni nivo. Slični parkovi već su otvoreni, ili je njihovo otvaranje u planu, u Čačku, Novom Sadu, Zrenjaninu, Šapcu i Leskovcu.

    Sledeći projekat u koji je uključen "Danos" trebalo bi da bude i tržni centar na Zvezdari. Kako su saopštili na svom sajtu izgradnja "Aviv parka Beograd", u čijem sklopu bi bio veliki Univereksport supermarket, trebalo bi da počne na proleće 2014, a otvaranje je zakazano za maj 2015.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE