Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koje zemlje će biti najatraktivnije za ulaganja u 2014.?

    Najatraktivnija tržišta za međunarodna ulaganja 2014. godine su Brazil, Kina i Indija, posle kojih slede Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar i Čile.

    Rast poslovanja, veći profiti i veličina tržišta su ključni razlozi zbog kojih generalni direktori usmeravaju investicije kompanija ka ovim tržištima.

    Subvencije i poreske beneficije su samo delimično relevantni za njihove odluke. Korupcija, kriminal i politička nestabilnost su najveće barijere za direktne strane investicije.

    Ovo su glavni rezultati globalne ankete o ulaganjima na 49 tržišta zemalja u razvoju i na odabranim graničnim tržištima, sprovedena od strane executive search kompanije Pedersen & Partners koja je obuhvatila mišljenja 480 generalnih direktora u 51 zemlji. Više od 30% učesnika u anketi su generalni direktori međunarodnih korporacija sa više od 5.000 zaposlenih.

    Posmatrano iz globalne perspektive, zemlje u Južnoj Americi, na Bliskom Istoku i Aziji postaju sve atraktivnije, dok je manje verovatno da će zemlje Istočne Evrope i Afrike postati cilj stranih investicija u nastupajućoj godini.

    Pročitajte više na sajtu Biznis i finansija

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE