Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Računi na Kipru već bili prazni

    Pare na Kipru nikada nisu nađene, jer kada smo otišli da istražimo šta je s tim novcem "pronašli samo prazne račune", objašnjava bivši ministar finansija Mlađan Dinkić, ističući da je taj novac već bio potrošen i transferisan.

    Govoreći o optužbama koje su na njegov račun iznete na konferenciji za novinare Antikorupcijske lige Balkana, Dinkić je za Pink rekao da "pare na Kipru nikada nisu nađene, da su, kada su otišli da istraže šta je s tim parama 2001-2002. godine, pronašli samo prazne račune, i objasnio da je taj novac već bio potrošen i transferisan na razne račune po svetskim bankama".

    On je naveo da Srbija nikad nije imala mehanizam da bi mogla da uđe u trag gde su sve te pare potrošene, da je to pokušao čak i Haški tribunal, kako bi eventualne dokaze iz toga koristili u procesu protiv Miloševića, ali da i oni nisu ništa našli.

    Prema njegovim rečima, treba pitati i aktuelnog šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića, koji je u vreme iznošenja para bio ambasador na Kipru.

    Dinkić je zapitao kako je to moguće, čak i da je nađen taj novac, da ga podigne sa tuđih računa, ističući da su takve tvrdnje "priča za idiote". "Ko može da nađe 17 milijardi evra i to neopaženo skloni", upitao je Dinkić.

    Odgovarajući na pitanja o Mobtelu, Dinkić je rekao da je Bogoljub Karić sve do 2005. držao 51 odsto te firme i onda prodao Martinu Šlafu, koji je nakon toga ponudio Vladi Srbije da otkupi i njen deo u vlasništvu Mobtela za 200 miliona evra, ali da je vlada to odbila.

    Dinkić je podvukao da Frattinija, Gusenbauera i Strauss-Cahna nije video niti ih poznaje i da je prosto neverovatno da neko poveruje u tu priču da su oni zajedno pronašli te pare, pa ih onda "oprali".

    Osvrćući se još jednom na konferenciju Antikorupcijske lige Balkana, Dinkić je rekao da je novinar Domagoj Margetić "slučaj za Lazu Lazarevića", a da bi savetnik predsednika Srbije Oliver Antić trebalo da "leti iz predsedništva".

    Smatram da su te afere vrlo pouzdan predznak vanrednih parlamentarnih izbora, zaključio je Dinkić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE