Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Michelin planira širenje proizvodnje u Srbiji

    Predstavnici francuske kompanije Michelin u okviru koje posluje Tigar iz Pirota, najavili su danas u razgovoru s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem širenje proizvodnje u Srbiji u ukazali da imaju probleme zbog nepotpisivanja potpunog ugovora sa državom.

    U saopštenju Kancelarije predsednika za saradnju s medijima nije navedeno o kakvim se problemima radi.

    Istaknuto da je generalni direktor Michelina za južnu Evropu Erik Fadi kazao da bi proširenjem proizvodnih kapaciteta Tigra bilo otvoreno oko 500 radnih mesta, što bi imalo veliki značaj za Pirot i okolna mesta.

    Fadi je obavestio je predsednika Srbije o planovima kompanije Michelin kako bi u Tigru godišnje proizvodio 20 miliona pneumatika.

    "Jedini način da naša zemlja izađe iz ekonomske krize u kojoj se već predugo nalazi jeste da se poboljša poslovni ambijent, a time privuku novi i zadrže stari investitori. Na taj način će se
    omogućiti privredni razvoj, smanjiti nezaposlenost i poboljšati životni standard za naše građane", rekao je Nikolić.

    On je naglasio, kako je saopšteno, "da se posao države ne završava samo naplatom poreza, već se ona mora ponašati kao partner prema investitorima".

    To znači, kako je objasnio Nikolić, da država treba da se aktivno uključi u rešavanje svih problema iz svoje nadležnosti, sa kojima bi se kompanije koje ulažu u privredu Srbije mogle susresti u svom poslovanju.

    Michelin je 2005. godine kupio fabriku Tigar tyres.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE