Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Merkel: Impresivan napredak Grčke

    Nemačka kancelarka Angela Merkel i grčki premijer Antonis Samaras vide "svetlo na kraju tunela" za rešavanje krize u Grčkoj.

    Posle razgovora u Berlinu, Merkelova je pozdravila impresivne činjenice i značajan napredak Grčke u smanjenju ogromnog duga, što je, prema njenim rečima, rezultat žrtvi grčkog naroda, prenosi France presse.

    Želela bih da istaknem da postoji svetlo na kraju tunela za rešavanje krize u Grčkoj, rekla je Merkelova novinarima, nakon što je Samaras izrekao istu optimističnu frazu u svom govoru.

    U ovom trenutku smo suočeni sa preliminarnim uspehom, ali imamo puno poverenje u grčku vladu i njenog premijera, dodala je Merkelova.

    Grčka je ove nedelje predstavila budžet za narednu godinu, uz prognozu da će duboka recesija biti okončana naredne godine, pomoću rasta od 0,6 odsto.

    Međutim, "trojka" koju čine MMF, Evropska centralna banka i Evropska komisija, predviđa da će budžetski deficit Grčke naredne godine premašiti 1,5 milijardi, dok Atina prognozira deficit nešto iznad 500 miliona evra.

    Uprkos tome, Merkelova je poručila da deficit nije ogroman, dok Samaras kaže da nije došao u Berlin da traži labavljenje uslova iz paketa pomoći. Aktuelni sporazum je u toku, na dobrom smo putu i ne tražimo ništa više, zaključio je Samaras.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE