Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zapošljavanje Srbije rešava 80 odsto problema

    Ako uspemo da uposlimo Srbiju, rešićemo 80 odsto problema, izjavio predsednik Tomislav Nikolić otvarajući u Brusu fabriku RIZ pelet, uz poruku da, ako bude još ovakvih fabrika i ulaganja u poljoprivredu, neće više biti strahovanja.

    Srbija ne sme više da bude poprište za sukobe među političarima već mesto gde ćemo da dokazujemo ko ume bolje da radi, istakao je Nikolić i oceni da upošljavanje dugujemo deci za koju kažemo da ih imamo sve manje.

    Za Nikolića je, kako je rekao, ova investicija u Brusu podjednako važna, kao i početak radova na izgradnji Južnog toka. "Ukoliko uložimo u poljoprivredu i otvorimo još ovakvih fabrika, nećete više strahovati", rekao je on.

    On je napomenuo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati firme u koje je investiran novac iz dijaspore i pozvao "sve građane koji žive van granica zemlje da ulaže u svoju državu", naglasio je predsednik.

    U fabriku RIZ pelet, površine 2.500 kvadratnih metara, srpski privrednici iz Rusije, koje predvodi Goran Radmanovac, uložili su oko 2,5 miliona evra i zaposliće 50 radnika.

    Prema rečima Radmanovca, fabrika će godišnje proizvoditi 60.000 metara kubnih peleta, po visoko razvijenoj nemačkoj tehnologiji, a proizvodi su namenjeni domaćem i tržištu Evropske unije.

    Želeo sam na neki način da poboljšam kraj u kome sam rođen. Videćemo kako će se proizvodnja odvijati i u zavisnosti od toga ćemo planirati nove investicije, rekao je Radmanovac novinarima.

    Predsednik opštine Brus Slobodan Vidojević rekao je da je opština sve investitore koji ulažu u proizvodnju, a zaposle više od 10 radnika, oslobodila plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE