CG: 19.500 radnih dozvola za strance

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG: 19.500 radnih dozvola za strance

  Crna Gora povećala budžetske prihode iznad planiranog i postiže rezultate u suzbijanju sive ekonomije. Vlada u Podgorici odobrila 19.500 radnih dozvola za strance u 2014. godini, od kojih je 3.000 predviđeno za ključne razvojne projekte.

  Odluka treba da omogući uspostavljanje ravnoteže između potreba zapošljavanja domaće radne snage i naglašenih potreba poslodavaca u određenim delatnostima koje se ne mogu zadovoljiti na domaćem tržištu rada.

  U sklopu mera fiskalne konsolidacije, Vlada Crne Gore je utvrdila Predlog zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze i Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

  Nova zakonska rešenja su rezultat integrisanog pristupa Vlade daljem učvršćivanju fiskalne stabilnosti poboljšanjem naplate javnih prihoda, ali i dodatne stimulacije za one koji redovno izmiruju svoje obaveze.

  Razmatrajući informaciju o realizaciji akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Vlada je konstatovala da su ostvareni značajni rezultati na jačanju fiskalne discipline i stvaranju fer uslova za poslovanje.

  Budžetski prihodi za period od januara do septembra veći su za oko 34 miliona evra u odnosu na planirane, a u odnosu na isti period prethodne godine veći su za oko 64 miliona evra. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE