Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Službenik banke ukrao 300 hiljada evra

    Službenik filijale Hypo Alpe-Adria banke u Sarajevu ukrao iz trezora više od 300.000 evra i s delom ukradenog novca uspeo neometano da pobegne u Tursku, pod izgovorom da "ide na kafu".

    Rekao nam je da ide na kafu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novca pobegao avionom u Istanbul, rekao je izvor iz banke za Dnevni avaz.

    Rutinskim proverama je utvrđeno da je službenik "štimovao" iznose novca u trezoru, pa je brzom intervencijom službe bezbednosti banke deo novca vraćen.

    Ista osoba je, međutim, i ranije ukrala i 120.000 konvertibilnih maraka (oko 60.000 evra), ali taj "plen" iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.

    Nejasno je zašto službenik banke E. Đ. nije bio čak ni suspendovan posle prve pljačke i kako su mu dopustili da, kada je to učinio i drugi put, "ode na kafu" i više se ne vrati.

    Iz banke krive službe bezbednosti na sarajevskom i istanbulskom aerodromu i postavljaju pitanje kako je moguće da je njihov službenik prošao kontrole, a da pritom niko ne otkrije velike količine gotovine koju je nosio sa sobom.

    Uprava banke za sada je stupila u kontakt s porodicom E. Đ, koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo, piše list.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE