Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rezultati Facebooka iznad očekivanja

    Facebook beleži sjajan rezultat u trećem kvartalu sa zaradom od 425 miliona dolara, u odnosu na gubitak od 59 miliona u  istom periodu prošle godine, ali čelnike društvene mreže zabrinjava sve slabija popularnost među mlađim tinejdžerima.

    Prihodi "Fejsa" su istovremeno porasli za 60 odsto na 2,02 milijarde sa 1,26 milijardi dolara, zahvaljujući, pre svega, prihodima od reklama. Analitičari agencije FaktSet očekivali su prihode od 1,91 milijardu dolara.

    Zabrinutost oko sposobnosti Facebook da nastavi da privlači tinejdžere uplašila je neke investitore, iako su najnoviji rezultati kompanije na svim poljima nadmašili očekivanja Wall Streeta.

    Investitore je zabrinula izjava finansijskog direktora Facebooka, Davida Ebersmana, koji je rekao da je zabeležen pad dnevne upotrebe društvene mreže među mlađim tinejdžerima, koji su važna demografska grupa među korisnicima.

    Facebook je na kraju septembra imao 1,19 milijardi korisnika, sa rastom od 18 odsto, a na mrežu se u proseku prijavljivalo 728 miliona korisnika dnevno, 25 odsto više na godišnjem nivou.

    Kompanija je na kraju trećeg kvartala zapošljavala 5.800 ljudi, 34 odsto više u odnosu na isti period 2012.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE