Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odustajanje Dytecha loše samo zbog novih radnih mesta

    Odustajanje italijanske kompanije Dytech, koju je u međuvremenu kupila izvesna japanska firma, od daljeg investiranja u započetu fabriku u Donjem Međurovu, neće imati ozbiljnije posledica ni po grad na Nišavi, ni po državu Srbiju, jer su se, očigledno, dobro zaštitili ugovorima potpisanim sa Italijanima.

    Istina, zasad neće biti ništa od najavljena 403 nova radna mesta, ali je u gradsku kasu Niša već "leglo" 73 miliona dinara za dva i po hektara zemljišta koje je – pre tri godine – bilo ustupljeno bez naknade, za izgradnju fabrike, pišu Novosti.

    Kako je listu potvrđeno u Upravi za imovinu, sada predstoji postupak preuzimanja pomenute lokacije – sa sve započetim objektom – o čemu je već obaveštena Vlada Srbije, pa će relativno brzo ovaj atraktivni prostor moći da se ponudi nekom drugom investitoru.

    Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, sada jedini problem može da predstavlja betonska konstrukcija koja je već izgrađena i koja možda neće odgovarati novom investitoru.

    „Nezadovoljan sam što je propuštena prilika za upošljavanje naših građana, ali smo bili nemoćni, jer ništa nije zavisilo od nas,“ rekao je Perišić.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE