Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Atlas grupa postala vlasnik pet odsto akcija Univerzal banke

    Atlas mont fond je trgovanjem na Beogradskoj berzi postao vlasnik 4,99 odsto akcija Univerzal banke Beograd, saopštila je danas Atlas grupa.

    To je prvi korak kojim ova grupa u saradnji sa uglednim srpskim privrednicima i uz saglasnost Narodne banke Srbije, planira da stekne 30 odsto vlasništva u Univerzal banci.

    Atlas grupa je vlasnik Atlas banke Podgorica, Invest banke Montenegro i Atlas banke Moskva, pa se ovom akvizicijom prosiruje regionalno ucesce u bankarskom poslovanju, navedeno je u saopštenju.

    Namera grupe je da samostalno ili u saradnji sa stranim partnerom, izvrši dokapitalizacija Univerzal banke, unapredi poslovanje kroz uvođenje savremenih bankarskih usluga putem interneta (e-comerc) i mobilnog interneta (m-banking) i na taj nacin stvori uslove za veće prisustvo na konkurentnom bankarskom tržistu Srbije.

    Atlas grupa je u ranijem periodu bila prisutna u Srbiji kroz rad Atlas banke Beograd koja je osnovana 1995. godine i vlasništvom u Centro banci. Atlas banka Beograd je 2006. prodata Pireus banci, dok je Marfin banka kupila udeo koji je Atlas grupa imala u Centro banci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE