Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Family sport: Sve smo plaćali i – preplatili

    Family sport saopštila da je neprijatno iznenađena odlukom Gradske opštine Stari grad da raskine ugovor o zakupu SC Milan Gale Muškatirović, kao i da je izneto mnogo neistine, dok iz opštine poručuju da će tužiti Family sport.

    Family sport je najblaže rečeno neprijatno iznenađena količinom neistina koje Gradska opština Stari grad saopštila, obaveštavajući javnost o raskidu Ugovora sa našom firmom.

    Činjenice su da je Privredno društvo Family sport izmirivalo sve obaveze plaćanja zakupa i pratećih troškova od trenutka potpisivanja Ugovora 2009. godine do današnjeg dana, i za sve poseduje knjigovodstvenu dokumentaciju.

    U saopštenju Family sporta se navode i neočekivano veliki računi od aprilskog pa zaključno sa junskim računom što se podudara sa periodom otvaranja bazena na Sportskom Centru koji su, i pored nelogičnosti, takođe izmireni.

    Strukturu duga čine dve zakupnine i jedan račun za vodu. Na dan 21.10.2013. Family sport duguje ukupno 1.770.865,64 dinara, što nije, shodno ugovoru, razlog za raskid Ugovora.

    Kada je u pitanju ATP, Family sport je objavila da se povlači iz organizacije turnira još  u januaru, pa se postavlja pitanje, ako je razlog raskida Ugovora gubitak licence, zašto je opštini trebalo 10 meseci da na to reaguje.

    U Sportski centar Family sport je uložio više od četiri miliona evra i ta ulaganja su, shodno Ugovoru o zakupu, morala da se zaračunaju u iznos zakupnine.

    I pored toga, Family sport je plaćao ugovoreni deo mesečne zakupnine, svakog meseca, čekajući da Opština, shodno ugovoru izvrši procenu ulaganja Family sporta, a što je bila dužna da utvrdi do marta 2010. godine.

    Kao argument se navodi da nismo imali papire za nadogradnju. To nam govore ljudi koji su, shodno Ugovoru, bili dužni i trebali da obezbede te dozvole, navodi se u saopštenju Family sporta.

    Sud će odlučiti

    Beogradska opština Stari grad saopštila je da će u skladu sa zakonskim i ugovornim okvirima podneti tužbu protiv firme Family sport, koja je u vlasništvu porodice Đoković.

    Reagujući na temu raskida ugovora sa firmom Family sport, opština Stari grad navodi da će "država svakako rešiti ovaj slučaj tako što će ga prepustiti sudskim organima, koji će na osnovu presude doneti konačnu odluku".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE