Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Reprogram duga za struju do kraja novembra

    Elektrodistribucija Beograd podsetila je danas potrošače da akcija reprograma starog duga za utrošenu električnu energiju, koja je ujedno i poslednja prilika da neplatiše reše nagomilane dugove, traje do 30. novembra.

    U saopštenju EDB-a se navodi da, akcija koja je počela 15. avgusta, obuhvata dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula.

    Dužnici koji su ranije potpisali sporazume o reprogramu, mogu da se jave Elektrodistribuciji Beograd kako bi dug otplaćivali pod novim, povoljnijim uslovima.

    Kako se navodi, dugovanja se mogu izmiriti u rasponu od 12 do 120 rata.

    Reprogram do 60 rata podrazumeva otpust dela duga od 35 do 15 odsto, što zavisi od broja rata, dok plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpust duga.

    Ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate i posle upozorenja, ugovor o reprogramu biće raskinut i obračunaće se celokupan dug s kamatom, kao da sporazum nije ni zaključen.

    Novinu predstavlja i mogućnost da stari, nemoćni i nepokretni, ukoliko to žele, pozivom na broj Informativnog centra Elektrodistribucije Beograd (395-77-77), mogu da ostave svoje podatke kako bi ih naši zaposleni posetili i kako bi na njihovom ‘kućnom pragu’ sa njima sklopili Sporazum o reprogramu.

    EDB navodi da je do danas je sklopljeno ukupno 15.560 sporazuma, a na šalterima se tek očekuju gužve, jer se često obaveze završavaju u poslednjem momentu.

    Novac koji je ‘zarobljen' kod dužnika potreban je EDB-u kako bi ga uložila u održavanje i unapređenje distributivnog sistema i time obezbedila sigurno snabdevanje svih kupaca, ističe Zoran Rajović, direktor EDB-a.

    "Koristim ovu priliku da vas još jednom pozovem da ukoliko pripadate kategoriji kupaca koja nosi breme duga za utrošenu električnu energiju, iskoristite ovu šansu i zaključite reprogram, jer je ovo poslednja povoljnost za dužnike. Krajnje je vreme da se u ovoj oblasti uvede red, da svi koji svoje obaveze ne izmiruju na vreme budu efikasno isključivani sa mreže, a da u centru pažnje budu redovne platiše, pouzdanost napajanja i kvalitet isporuke električne energije", poručio je Rajović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE