Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još 24 sata do bankrota SAD?

    Republikanci u Predstavničkom domu Kongresa nisu uspeli sinoć da se dogovore oko plana za rešenje budžetske i dužničke krize, i ranije najavljeno glasanje koje je trebalo da se obavi nije održano.

    Kako piše Washington Post, vođstvo republikanaca nije uspelo da ubedi konzervativne partijske kolege da podrže koliko-toliko kompromisni predlog, koja bi nakon toga bio upućen Senatu u kome demokrate imaju većinu.

    "Gotovi smo za večeras", kratko je za vašingtonski dnevnik izjavio republikanski kongresmen iz Kalifornije Kevin McCarthy.

    Teret dogovora je sada ponovo pao na Senat, gde je vođa demokrata Harry Reid izrazio optimiziam oko dogovora sa demokratama u tom domu Kongresa. Međutim, televizije u SAD ocenjuju da, ako i dođe do dogovora u Senatu, to ne znači da će Predstavnički dom takav scenario podržati.

    CNN je javio da bi Senat danas prepodne mogao da glasa o svom predlogu za budžet i limitu za produženje zaduživanja. U tom slučaju bi se tokom dana sve ponovo vratilo u Predstavnički dom.

    Prethodno su uticajne konzervativne grupe "FreedomWorks" i "Heritage Action" pozvala republikanske kongresmene da ne podrže bilo kakav kompromis s demokratama i Obamom, i da dozvole da se SAD po prvi put u svojoj istoriji približe bankrotu i nemogućosti da servisiraju spoljni dug.

    Mediji u SAD, nešto manje od 24 sata pre roka do kada mora da se podigne limit za zaduživanje, taj scenario sad već vide kao prilično realan.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE