Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mišković odbacio optužbe

    Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i ostali optuženi za malverzacije u putarskim preduzećima izjasnili su se o krivici u Specijalnom sudu u Beogradu, na ročištu zatvorenom za javnost.

    Medijima nije poznato kako su se oni izjasnili, a pripremno ročište biće nastavljeno u utorak. Među optuženima su i Miškovićev sin Marko i vlasnik Nibens grupe Mitar Đurašković. Posle pripremnog ročišta, sud će zakazati početak suđenja.

    Tužilaštvo optužene tereti da su izvlačenjem i prisvajanjem finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve, u periodu od 2005. do 2010. godine oštetili ta preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

    Odbrana je zatražila odlaganje pripremnog ročišta, što je sud odbio. Odbrana sumnja da optuženi neće imati fer i pravično suđenje i zatražila je i spajanje postupka za neke okrivljene s drugim procesom koji se već vodi pred Specijalnim sudom.

    Predsednik sudskog veća Vladimir Vučinić rekao je da ne postoje razlozi koji bi ukazali da će sud postupati pristrasno i dodao da da u ovom trenutku ne postoje razlozi celishodnosti i ekonomičnosti da bi se spojili postupci.

    Miškovićev advokat Zdenko Tomanović rekao je ispred zgrade suda da će odbrana tražiti od posmatrača iz EU, UN i domaćih strukovnih organizacija da prate dalji tok suđenja.

    Prema pisanjima Novosti, Mišković je odbacio optužbe tužilaštva da je zloupotrebio položaj prilikom privatizacije pojedinih putarskih preduzeća.

    Tužiočeve navode, kako nezvanično saznajemo, negirali su i Marko Mišković, Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, kao i još osmoro optuženih, navodi taj list.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE