Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U budžetu Srbije 20 milijardi manje

    Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da će državni prihodi ove godine biti za 20 milijardi dinara manji od predvidjenih i da će biti neophodno doneti rebalans budžeta, ako se taj novac ne uštedi.

    "Preduzeli smo mere, ograničili diskrecione troškove u svim ministarstvima i pokušavamo da uštedimo. Ako ne budemo uspešni u tome, bićemo suočeni s tim da po zakonu radimo rebalans", kazao je Krstić na televiziji B92.

    Ministar finansija je najavio povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) sa osam na 20 odsto za hotelske usluge i IT opremu, i istakao da se lista stavki koje mogu da ostanu u nižoj poreskoj stopi uskladjuje sa EU.

    On je najavio da će u novembru, zajedno sa Zakonom o budžetu za 2014. godinu, biti usvojene i izmene više zakona koji bi trebalo da omoguće bolje funkcionisanje privrede i javne uprave.

    Na pitanje da li će biti izuzetaka od dodatnog oporezivanja plata iznad 60.000 dinara, Krstić je odgovorio odrečno i istakao da iza predloženih mera stoji "cela Vlada Srbije".

    On je kazao da u javnom sektoru prema postojećim podacima radi oko 670.000 ljudi, ali da konačan broj može biti veći od 700.000, jer neke institucije tek treba da podnesu izveštaje o broju zaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE