Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Govor tela: Kako da znate da li ste dobili posao

    Na razgovoru za posao procenjuju se vaša stručnost, poverenje, iskrenost, ali i svaki vaš gest. Govor tela igra značajnu ulogu u proceni vaše ličnosti, ali upravo ti signali mogu biti i na vašoj strani. Obratite pažnju na govor tela osobe koja vas intervijuiše kako bi znali šta misli o vama.

    Ako ispitivač kaže da sa vama može da priča 'do sutra', dok su njegova stopala usmerena ka vratima, budite svesni da je završio sa vama i jednsotavno želi da bude na nekom drugom mestu.

    Ukoliko osoba koja vodi intervju počne da imitira vaše pokrete to znači da vas oseća kao 'srodnu dušu'. Budite uvereni da ćete dobiti pozitivnu ocenu.

    Došla je na red i priča o radnoj atmosferi u kompaniji. Dok su na sceni reči hvale, ako ispitivač slegne ramenima, atmosfera verovatno i nije toliko sjajna.

    Ako vam potencijalni poslodavac kaže da nije siguran koliko ste prava osoba za posao, ali i dalje gleda vašu biografiju – još uvek je zainteresovan.

    Ako na pitanje kada ćete saznati da li ste dobili posao odgovor glasi 'Hmm…uskoro' – ne očekujte da vam jave lepe vesti.

    Ispitivač naginje glavu dok vi govorite – želi da čuje više.

    Poslodavac je tokom rukovanja 'poklopio' vašu ruku – uveren je da je bolji od vas.

    Ukoliko vam kažu 'ova pozicija je sjajno mesto za napredovanje' a broj treptaja osobe koja izgovara te reči se značajno uveća – lažu vas.

    Ako želite da znate da li je poslodavac potpuno koncentrisan na ono što govorite, obratite pažnju na njegovo telo. Ukoliko su njegovi glava, ramena, kukovi i noge orijentisani ka vama – pažljivo vas sluša.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE