Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Policija `češlja` Srbijagas

    Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, već četiri dana "češljaju" poslovanje Srbijagasa, nezvanično saznaju Novosti.

    Inspektori, po zahtevu nadležnog Tužilaštva trenutno pregledaju dokumentaciju i sve papire vezane za poslovanje ovog javnog preduzeća za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu prirodnim gasom.

    Kako saznaju Novosti, u ovom trenutku, kontroliše se dokumentacija prema izveštaju o poslovanju kompanije tokom 2011. godine, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavila Državna revizorska institucija.

    Revizori su, kontrolišući poslovanje Srbijagasa otkrili da je, mimo Zakona o javnim nabavkama, potrošeno ukupno više od 46 milijardi dinara, kao i da su uvozili gas bez zaključenog spoljnotrgovinskog ugovora.

    Državna revizorska institucija je zbog toga u februaru ove godine podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

    U izveštaju, najveće nepravilnosti odnose se na javne nabavke, jer je preduzeće zaključilo ugovore za nabavku dobara, usluga i radova u ukupnoj vrednosti 22,5 milijardi, bez ovog postupka.

    Nepravilnosti se odnose i na dugoročne finansijske plasmane, na nabavku gasa iz uvoza i njegovu evidenciju kao robe, na plate i na raspodelu dobiti.

    Srbijagas je u 2011. godini zaposlenima podelio 98 miliona dinara dobiti, pre nego što je dobio saglasnost Vlade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE