Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kakvu hranu voli novi šef pregovaračkog tima sa EU

    Gost Poslovnog ručka u magazinu BIZLife bila je Tanja Miščević, novi šef pregovaračkog tima sa Evropskom unijom.

    Ovde vam izdvajamo deo teksta koji nosi naslov BRZO I KRATKO, a odnosio se na to kakvu hranu voli Tanja Miščević, kakve restorane posećuju, da li kuva…

    Voćni ili čokoladni kolač?

    Čokoladni, uvek.

    Kafa sa mlekom, ili bez njega?

    Sa mlekom, obavezno.

    Brojite li kalorije svojim obrocima?

    Ne, ne moram.

    Koja jela znate da pripremate?

    Znam sve da spremam, kao Sremica, naučila sam od bake. U kući, pored majke i mlađe sestre, zapravo ja jedina volim da kuvam i to obožavam, i san mi je nekako da imam restoran u kojem ću ja kuvati.

    I, koja biste to jela izdvojili posebno?

    Obožavam da spremam paste, i tu sam vrlo maštovita, ali isto tako volim da spremam stara jela iz mog kraja, na primer ’tašce’ – testenina sa džemom, najčešće od kajsija, i sa hlebnim mrvicama. I naravno, sva kuvana jela.

    Gde biste otputovali na jednu dobru večeru?

    Tu bih se lomila, između Pariza i Rima. Francuska kuhinja je vrhunac kulinarstva. Početkom ove godine četiri meseca sam provela u Rimu, i navukla sam se ’žestoko’ na italijansku kuhinju koja mi potpuno odgovara, i to ne zbog pasta i pica, već zbog povrća.

    Kakvu hranu voli novi šef pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević

    Tanja Miščević sa našom direktorkom Tatjanom Ostojić

    Koga biste iz sveta politike i/ili biznisa poveli na ručak?

    Uh, to je teško pitanje. Opredelila bih se za prijatelje u biznis svetu i u politici, ali ne bih da otkrivam imena. Imaću priliku da sa kolegama, pregovaračima, već polovinom septembra  idem na ručkove i večere, i verovatno ću od njih mnogo i da naučim, ali ne bih nikoga izdvojila.

    Kako odaberete restoran za poslovni ručak?

    Nažalost, uglavnom vam je to predodređeno, ili vas zovu, ili, s obzirom na obavezu da imate javnu nabavku kada ste vi organizator ručkova i večera, ne možete vi da birate, nego onaj ko je najbolji ponuđač. Ali, restorani u Beogradu su toliko dobri, tako da to nije veliki problem.  Negde više volite, negde se bolje osećate, negde odabir hrane utiče na to. Ako mogu da biram, to su restorani u Zemunu.

    Da li preskačete doručak?

    Nikada. U protekle četiri godine skinula sam više kilograma, zato što sam promenila režim ishrane. Nikada ne preskačem svoj voćni jogurt i musli.

    Brza hrana onda, da ili ne?

    Volim da pogrešim, volim sve što vole mladi, kao što kaže moj brat. Volim i Mek, i KFC, i Vapiano, ali to prosto ne sme da bude navika, i ne sme da bude svaki dan. 

    Da li ste nekada probali specijalitete sa crvima, insektima ili žabama?

    Ne, ništa od toga. Mada, volim da probam hranu, volim da eksperimentišem, ali, ne bih rekla da bih smela da eksperimentišem u tom pravcu.

    Šta je najneobičnije što ste u životu pojeli?

    Sve je neobično ako nešto ne volim da jedem. Bili smo u Alžiru, i tamo je najveća čast kada značajna ličnost, koja vas pozove na večeru, ispred vas stavi pečeno jagnje, otkine rukom i nahrani vas tim jagnjetom. Jagnjetinu i mesa koja su jaka po mirisu ne volim, ali sa Ministarstvom odbrane Srbije, gde sam tada radila, bili smo u poseti alžirskom ministarstvu.  Bila sam psihički pripremljena za taj događaj, ministar odbrane Alžira je, međutim, bio vrlo obziran i umesto da me nahrani komad jagnjetine je stavio u tanjir pored mene. Naravno, probala sam, a ostatak podelila. I ne volim ribu, kao ni alkohol. Prosto mi se ne sviđa ukus.

    Kakvu hranu voli novi šef pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević

    Kada ste poslednji put kuvali za drugoga?

    U prošlu subotu, pre sedam dana, za svoju sestričinu. Pečeno meso, svinjska ruža sa krompirima na kajmaku, nije htela čorbicu, ali je zato dobila rolat sa ᾿nutelom᾿.

    Kada vam kažu hrana, na šta prvo pomislite?

    Na slatkiše.

    Da li kinesku hranu jedete štapićima?

    Ne, ne umem.

    Da li se dešava da ste nezadovoljni porcijama hrane u restoranima?

    Količinom. Ogromne su, mogle bi da budu manje.

    Kada biste imali priliku da na večeru odvedete Van de Rompeja, šta bi bilo na meniju?

    Naravno da bi bili srpski specijaliteti, ili ono što mi zovemo srpskom kuhinjom. Do sada sam puno stranaca vodila, svaki put je ’upalilo’ kada su probali neki od naših specijaliteta. Neki im teško padnu, tipa prebranac, koji im je izazivao ozbiljne stomačne probleme, i kiseli kupus, ali bez obzira na to, traže opet.

    Ceo razgovor sa Poslovnog ručka sa Tanjom Miščević možete pročitati u magazinu BIZLife koji se od danas nalazi na kioscima.

    Foto: Marko Rupena

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE